Bachelor degree – Πτυχίο

Αιτήσεις

https://vediogratuit.com/tag/hamsterporn/»>hamster porn .com
Τι είναι η UCAS;   (Universities and Colleges Admissions System)

Η UCAS είναι ο βρετανικός οργανισμός που παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση και καθοδήγηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πανεπιστήμια και κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και διεκπεραίωση αιτήσεων για εισαγωγή σε προγράμματα σπουδών πλήρους φοίτησης.

Στο www.ucas.com μπορείτε να αναζητήσετε προγράμματα σπουδών, να υποβάλετε την αίτησή σας και να παρακολουθείτε την πορεία της. Μέσω της UCAS, η διαδικασία είναι απλή, διότι μπορείτε να κάνετε αίτηση για έως και πέντε προγράμματα σπουδών (σε ένα ή και περισσότερα Πανεπιστήμια)  μέhttps://mudahkuat.com/search/tangled-rapunzel-hentai»>repunzel hentaiα από μία υπηρεσία.

Οι Αιτήσεις και τα Μυστικά τους.

Πότε πρέπει να κάνω την αίτηση μου για να γίνω δεκτός σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο;

Όσο ποιο νωρίς καταθέσουμε την αίτηση μας τόσο ποιο πολλές είναι οι πιθανότητες που έχουμε να λάβουμε την θέση που θέλουμε. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιανουαρίου, εάν δεν προλάβουμε όμως μέχρι τότε δεν σημαίνει πως θα μείνουμε εκτός Πανεπιστημίου απλά κάποιες θέσεις σε προγράμματα με μεγάλη ζήτηση θα έχουν κλείσει.

Αίτηση στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου μετά όλες οι αιτήσεις μπαίνουν σε νέο κύκλο που ονομάζεται CLEARING (ξεκαθάρισμα)  που αρχίζει αμέσως μετά!

Που θα κάνω την αίτηση;

Αίτηση μπορείτε να κάνετε μέσω του UCAS  κατευθείαν στο πανεπιστήμιο ή στον αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα, πολλά πανεπιστήμια έχουν αντιπροσώπους που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την αίτηση και θα την παραλάβουν.

Οι Αντιπρόσωποι επίσης θα σας δώσουν πληροφορίες για το πανεπιστήμιο την διαμονή και άλλα. Η ενημέρωση από τους αντιπροσώπους παρέχεται συνήθως δωρεάν ή για κάποιο σχετικό χρηματικό τίμημα, ανάλογα μ τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν, πέρα της απλής ενημέρωσης.

Αίτηση μπορείτε να υποβάλετε και μόνος σας, όμως καλό είναι να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού, οι αιτήσεις έχουν πολλά μικρά μυστικά που εάν δεν συμπληρωθούν σωστά μπορεί να σας αφήσουν εκτός πανεπιστημίου

Τι είναι το CLEARING;

Όλες οι αιτήσεις που στέλνουμε αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου μπαίνουν στο CLEARING αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να έρθουμε σε απευθείας επικοινωνία με το πανεπιστήμιο να σιγουρευτούμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις και θα γίνουμε δεκτοί καθώς επίσης και να έχουμε όλα τα δικαιολογητικά

Δεν έχω πάρει ακόμα τους βαθμούς ή το πτυχίο μου μπορώ να κάνω αίτηση;

Φυσικά και μπορείτε! Σε αυτή την περίπτωση το πανεπιστήμιο θα σας στείλει ένα «conditional offer letter» που σημαίνει ότι σας αποδέχεται εάν πληρείται της προϋποθέσεις που αναγράφονται σε αυτό.

Άργησα να πάρω την απόφαση μου και είναι Σεπτέμβριος, πρέπει να περιμένω ένα ολόκληρο χρόνο;

Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχουν ακόμα θέσεις σε κάποια πανεπιστήμια, επίσης υπάρχουν πολλά προγράμματα που αρχίζουν την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε αίτηση για αυτά.

Μπορώ να κάνω αίτηση κατευθείαν στο Πανεπιστήμιο ή πρέπει να απευθυνθώ μόνο μέσω UCAS ?

Ορισμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, ειδικά αυτά που τυγχάνει να έχουν αντιπρόσωπο, ή όπως για παράδειγμα το University of Sunderland, που έχει συστήσει το Ευρωπαικό του Γραφείο στην Αθήνα, επιτρέπουν την κατάθεση των απευθείας αιτήσεων (Direct Applications), εκτός συστήματος UCAS.

Το πλεονέκτημα είναι ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη και κάποιος μπορεί να πάρει απάντηση από το Πανεπιστήμιο ακόμα και σε  48 ώρες.

Bachelor degree

Σύμφωνα με το Βρετανικό σύστημα (βασικά το Αγγλο Σαξωνικό), το Bachelor degree είναι το αποτέλεσμα τριετούς επιτυχούς φοίτησης σε κάποιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Είναι αυτό που αποκαλούμαι στην Ελλάδα το βασικό μας Πτυχίο.  Και ενώ στην Ελλάδα τα πτυχία μπορεί να διαρκέσουν και 4 ή 5 χρόνια, (παραπάνω σε κάποιες Σχολές), στη Βρετανία  διαρκούν μόνο 3.

Αυτό συμβαίνει διότι οι Βρετανοί έχουν σχεδιάσει τις βασικές τους σπουδές σε επίπεδο πτυχίου να είναι πολύ συγκεκριμένες και περιορισμένες στις αυτού κάθε αυτού κατεύθυνση.  Δεν έχουν μαθήματα γενικής παιδείας, όπως συνηθίζουν τα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.

Οι Βρετανοί πιστεύουν στο «λίγο και καλό».  Για αυτό και κάθε έτος περιλαμβάνει 6 το πολύ 7 μαθήματα.

Για να πάρει κάποιος πτυχίο από Βρετανικό Πανεπιστήμιο, πρέπει να συμπληρώσει / περάσει 120 credits το χρόνο, άρα σύνολο 360 credits.

Ανάλογα με το βαθμό του 2ου και βασικά 3ου έτους υπολογίζεται και ο τελικός βαθμός και η κατάταξη του πτυχίου.

Οι κατατάξεις είναι :

1st Class (Hons ) Degree

2nd Class 1st division (Hons) Degree   ή 2.1

2nd class 2nd division (Hons) Degree  ή 2.2

3rd class Degree

Ordinary Degree

Φυσικά, αν θέλει ο/η απόφοιτος να προχωρήσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master’s) τότε σίγουρα θα χρειαστεί σαν κατάταξη πτυχίου την διαβάθμιση 2.2. Σε κάποια, αν και λίγα Πανεπιστήμια, μπορεί να χρειαστεί και 2.1.

Με 3rd Class, θα δυσκολευτεί πολύ να γίνει  δεκτός σε κάποιο Master’s  και στην καλύτερη πιθανότητα θα πρέπει να κάνει (αν βρεί) κάποιο Pre Master’s Course. (συνήθως 6 μήνες πριν το Master’s.)

Τι προσόντα πρέπει να έχω για να γίνω δεκτός ?

Το βασικότερο είναι το Απολυτήριο του Λυκείου με καλό βαθμό. Εξαρτάται βέβαια και από το Πανεπιστήμιο που θα κάνει αίτηση διότι άλλα ζητάνε από 16/20 και πάνω και άλλα από 18/20 και πάνω. Εξαρτάται επίσης και από την εκάστοτε Σχολή που ζητάει κάποιος στο τι μαθήματα και βαθμό θα έχει μέσα στον γενικό του Απολυτηρίου.

Δηλαδή, αν θέλει να σπουδάσει Φαρμακευτική, τότε σίγουρα πρέπει να έχει διδαχτεί Χημεία και Βιολογία και με βαθμό από 17 και πάνω.

Αν θέλει κάποιος να σπουδάσει Μηχανικός, (Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος κλπ..)τότε σίγοθρα πρέπει να έχει Μαθηματικά και με βαθμό Απολυτηρίου από 17 και πάνω.

Εκτός του Απολυτηρίου, πρέπει να έχει και επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας, δηλαδή να αποδείξει μέσω κάποιων αποδεκτών εξετάσεων την δυνατότητα να σπουδάσει στην Αγγλία.

Οι συνήθεις αποδεκτές εξετάσεις είναι τα IELTS, TOEFL ,  Cambridge Profficiency, Michigan Profficiency, κλπ..

Φυσικά, αν κάποιος έχει χαμηλότερο Απολυτήριο, μπορεί να κάνει ένα χρόνο προπαρασκευαστικό, δηλαδή το γνωστό Foundation Course. Αν περάσει αυτό, τότε γίνετε αυτόματα δεκτός για προπτυχιακές σπουδές.

Άλλη επιλογή, αν και πιο δύσκολη και επίπονη είναι οι εξετάσεις του International Baccalaureatτ, ή ακόμα και τα A-Levels.  Εξαρτάται βέβαια και από το ίδιο το Πανεπιστήμιο στο τι ζητάει ή προτιμά συνήθως.

 

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com