Κόστος Διαβίωσης

 Είναι ακριβή η ζωή στη Μεγάλη Βρετανία ;

Το κόστος ζωής για ένα φοιτητή δεν είναι ακριβότερο από ότι στην Ελλάδα !

Φυσικά εξαρτάται σε πια περιοχή ή πόλη μένει και σπουδάζει κανείς.

Η ζωή στη νότια Αγγλία θεωρείται πιο ακριβή από ότι στη Κεντρική ή στο Βορρά.

Ειδικότερα το Λονδίνο και η ευρύτερη περιοχή του θεωρείται από τις πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Πολλά πράγματα είναι φθηνότερα, βέβαια όχι όλα, τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στους φοιτητές ενώ στα περισσότερα μουσεία αλλά και σε κινηματογράφους και θέατρα οι φοιτητές πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο.

Δίδακτρα.

Ως πολίτες της ΕΕ, οι έλληνες φοιτητές στη Μ. Βρετανία πληρώνουν τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς και έχουν τα ίδια δικαιώματα στο φοιτητικό δάνειο όπως και οι Βρετανοί υπήκοοι.    Στο ποσό των διδάκτρων δεν συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία της διδακτέας ύλης.

Διαμονή / Διαβίωση.

Τα περισσότερα βρετανικά πανεπιστήμια διαθέτουν φοιτητικές εστίες και επιπλωμένα διαμερίσματα, στα οποία μπορούν να μείνουν οι φοιτητές. Επειδή, όμως, δίνεται προτεραιότητα σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και επειδή τα περισσότερα πανεπιστήμια δεν εγγυώνται την παροχή στέγης, η αίτηση για στέγαση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Η αίτηση για εισαγωγή σε πρόγραμμα σπουδών δεν συνεπάγεται αντίστοιχη αίτηση για παροχή στέγης. Το πανεπιστήμιο σας αποστέλλει επιπλέον αίτηση, εφόσον έχετε γίνει δεκτοί στο πρόγραμμα. Μπορείτε, επίσης, να νοικιάσετε διαμέρισμα αλλά στην περίπτωση αυτή το ενοίκιο είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το ενοίκιο που προβλέπεται στις φοιτητικές εστίες.

Το κόστος στέγασης και μετακίνησης πάντως είναι αρκετά ακριβότερο από ότι στην Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με στοιχεία του British Council, το ποσό που πρέπει να υπολογίζετε για μηνιαία έξοδα διαβίωσης (συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαμονής) ανέρχεται στις 1.000 περίπου λίρες για περιοχές εκτός του Λονδίνου. Το Λονδίνο είναι πιο ακριβό σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Μ. Βρετανίας σε όλους τους τομείς της ζωής και τα μηναία έξοδα ανέρχονται συνήθως στις 1.250-λίρες.

Το αντίστοιχο κόστος στο Βορρά της Αγγλίας, είναι ακόμα χαμηλότερο και υπολογίζεται στις 500 – 600 λίρες μηνιαίως, συμπεριλαμβανομένης και της εστίας.

Smart folders could very well be a handy inclusion, and enhanced keyboard navigation may be https://www.successconsciousness.com/blog/studying/how-to-make-studying-fun nice.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com