Φοιτητικές Εστίες

Φοιτητικές εστίες:

Η καλύτερη λύση, για τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον είναι να μείνεται στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου. Τα καλά πανεπιστήμια θα σας εγγυηθούν μια θέση ειδικά για τον πρώτο χρόνο, το αν θα μείνετε και μετά είναι δική σας απόφαση αρκει να κάνετε την κράτηση σας έγκαιρα!

Πόσο κοστίζει;

Η διαμονή στις φοιτητικές εστίες δεν είναι δωρεάν, ο φοιτητής πληρώνει κάποιο μικρό ενοίκιο που καλύπτει το κόστος επένδυσης και λειτουργίας του χώρου και συνήθως σε αυτό το ενοίκιο περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις η πρόσβαση στο internet. Το ενοίκιο αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το ενοίκιο της ελεύθερης αγοράς.

Πώς είναι τα δωμάτια; 

Τα δωμάτια είναι ατομικά και έχουν ικανοποιητικό μέγεθος για τις φοιτητικές ανάγκες, συνήθως μοιράζονται μια κουζίνα και δυο λουτρά με άλλα τρία έως πέντε δωμάτια.

Η ποιότητα διαμονής;

Σε γενικές γραμμές η ποιότητα διαμονής είναι καλή, υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την λειτουργία που μπορείτε να καλέσετε ακόμα και τις βραδινές ώρες αν υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας που τηρούνται και σε γενικές απαγορεύεται η πολύ δυνατή μουσική αλά και οι ασχολίες που προκαλούν υπερβολικό θόρυβο.

Μπορώ να έχω κατοικίδιο ζώο;

Δεν μπορείτε κυρίως για λόγους υγιεινής!

Μπορώ να φιλοξενήσω κάποιον φίλο ή συγγενή;

Στης περισσότερες περιπτώσεις ναι, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και βέβαια για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να δηλώσετε το όνομα του.

Να νοικιάσω σπίτι εκτός πανεπιστημίου;

Είναι και αυτό μια λύση, βέβαια κοστίζει περισσότερο ενώ συνήθως σας αναγκάζει να σπαταλάτε και αρκετό χρόνο για συντήρηση, πληρωμη λογαριασμών και άλλες υποχρεώσεις. Το πανεπιστήμιο συνήθως μπορεί να σας δώσει μια λίστα με μεσίτες ενώ θα σας δώσει και νομικές συμβουλές.

Μπορώ να μείνω στην εστία όλα τα χρόνια των σπουδών μου ?

Συνήθως, τα περισσότερα Πανεπιστήμια, εγγυούνται διαμονή στις εστίες τους μόνο το 1ο έτος σπουδών. Πολύ λίγα είναι τα Πανεπιστήμια που μπορούν να προσφέρουν διαμονή στην εστία και τα 3α χρόνια σπουδών.

Υπάρχουν βέβαια σχεδόν σε όλες τις πόλεις Ιδιωτικές Εστίες, οι οποίες βέβαια είναι συνήθως πιο ακριβές από τις Πανεπιστημιακές, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερες ανέσεις.

 unite

Pod-casts aren’t hop over to here truly supported, and customized labels are not an option.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com